Kirjallisuus
Kaunokirjallisuus
- Elämä ilman paluulippua. Weilin & Göös/novellikokoelma, 1983.
Syksyn kiinnostaviin esikoisiin kuuluu Pamela Mandartin lyhytproosakokoelma Elämä ilman paluulippua, jonka tiiviit tarinat ja kohtaukset hiertävät uuden tyyppistä voimaa kirjallisuutemme valtavirtausten lavean epookin ja maalaisnovellien rinnalle. Pamela Mandart on avannut reilusti uuden oven nykypäivän kadulle ja baareihin ja luopunut surutta proosamme kuivanpuikeasta perinteestä. Elämä ilman paluulippua on myönteisessä mielessä karkeaa ja suoraa." (Paula Paavolainen, Ylioppilaslehti 13.10.1983)
- Peilit. Weilin & Göös/romaani, 1984.
- Punatulkkunainen. Weilin & Göös/novellikokoelma, 1985.
- Piinkovaa ja sametinpehmeää. Pohjoinen/novellikokoelma, 1997.
"Tuntuu oudolta, että Mandart jättää näin lupaavan henkilökuvan kesken. Hänelle Meten pinnallisuudessa ja vasta kirjan lopussa pehmentyvässä suvaitsemattomuudessa ei ole mitään lapsellista ja naurettavaa - ne kuuluvat nykyihmisen psyyken pulmiin, joihin on suhtauduttava vakavasti." (Suvi Ahola, Helsingin Sanomat 23.9.1984)
Pamela Mandartin novellit ovat lyhyitä. Lyhyt novelli on vaikea laji." "Mandartin novellit ovat psykologisia kehitelmiä, joissa arkitodellisuuden tilalla on tajunnan fantasian ja symbolien maailma." "Mandart ei siis ole normaali turvenuija- ja tiskipöytärealisti. Hän on myös rohkea käyttämään epäsovinnaisia asetelmia." "Pamela Mandart on kiinnostava kirjailija. Punatulkkunaisen novelleissa kiinnostaa epäsovinnaisuus ja yllättävä sovinnaisuus." (Vesa Karonen, Helsingin Sanomat 1.12.1985)
"Pitkä tauko ei ole mullistanut Mandartin tyyliä, vaikka "Piinkovaa ja sametinpehmeää" ilmentääkin hienoista siirtymistä ikään kuin pysäytetyn tuokiokuvan suuntaan." (Antti Majander, Helsingin Sanomat 3.9.1997)
- Vaarallinen elämä. Nemo, 2016.
"Henkilökohtaisin paljastus koskee toista saman polven taiteilijaa, toista sielunkumppania, näyttelijä Matti Pellonpäätä. Mandart kirjoittaa Pellonpäästä lämpimästi. Kirjan mukaan he olivat kuin kaksoset, jotka arvostivat samoja asioita. 'Halusimme tähdiksi ja eturiviin teatteri- ja elokuvataiteilijoiden joukkoon.'"
"Mandartin ajatusmaailma saattaa kirjassa olla paikoin erikoinen, hän kertoo muun muassa aistimistaan valoilmiöistä, mutta ihmisten havainnoijana hän on intiimi. Hän osaa kirjoittaa."
"Yleä Mandart suomii kovalla kädellä. Kirjana Vaarallinen elämä on kertomus jatkuvasta elämänkamppailusta; milloin etsitään onnea tai syliä, milloin toimeentuloa tai asemaa." (Veli-Pekka Lehtonen, Helsingin Sanomat 6.2.2016)

- Syli. Basam Books, 2021.
"Pamela Mandart kirjoittaa vaikuttavasti, ajattoman viisauden perspektiivistä. Tarinaan laskeudutaan kuin avaruudesta ja ankkuroidutaan Kellokosken kylään, joka kuvataan lämpimästi, humanistisella näkemyksellä, samoin kuin ajan ja kulttuurin muutos 50-luvulta nykypäivään.
Kerrontaan tuovat kirjeiden ja päiväkirjamerkintöjen vuoropuhelu hauskaa vaihtelua ja jännitettä. Tarina etenee jäntevästi, vahvoin vedoin, vaikka pohdiskeleva sävy säilyykin. Seniori-ikäisten rakkaudesta kerrotaan tuoreesti ja kauniisti. Teksti jättää lukijan tyyneksi ja voimaantuneeksi." (Karla Löfgren, kriitikko)
- Balladi merestä. Basam Books, 2022.
"Balladi merestä on viiltävän kaunis ja veijarimainen kertomus Kotkan saaristosta. Sota-ajan ihmisten ja heidän mantereelle muuttavan jälkipolvensa inhimillisyys ja kohtalonhetket maalataan vahvoin vedoin, eloisasti. Teos on ajankohtainen meidän aikanamme, jolloin maapallon valtiot tasapainottelevat kauhun ja kohtuuttomien vaatimusten ristipaineissa. Merentuoksuinen romaani vangitsee olennaisen naisista ja miehistä sodassa, rakkaudessa ja kuolemassa. Sodan hinta on kansakunnan mielenterveyden pirstaloituminen." (Karla Löfgren, kriitikko)
Lastenkirjallisuus
- Piilolaakson talvi. Schildts, 2008.
"Pamela Mandartin kirjoittama ja Cara-Maria Knuutisen kuvittama Piilolaakson Talvi on herttaisen vanhanaikainen hyvän mielen joulusatu lumikinoksineen ja talvitouhuineen." (Kaksplus 12/2008)
- Piilolaakso. Schildts, 2007.
"Piilolaakso on ennen kaikkea katselukirja, jonka muinaiset pehmoeläinhahmot varmasti valloittavat monta pientä katsojaa." (Opettaja 46/2007)
- Den Hemliga Dalen. Schildts, 2007.
- Hemmo ja hölmöläiset. Basam Books, 2022.
- Hemmo Hölmöläinen digimaailmassa. Basam Books, 2023.
"Pamela Mandartin ratkaisu tuoda kirjoissaan hölmöläisten edesottamukset lähemmäs nykypäivää saattaa hyvinkin olla yksi keino pitää tarinaperinnettä hengissä. Hölmöläistarinoiden selkeys sopii hiljattain lukemaan oppineelle lapselle, koskat tarinat itsessään testaavat samalla tarinan loogisen etenemisen ja luetun ymmärtämisen taitoja. Hemmo Hölmöläinen digimaailmassa ottaa jo nimellään suoremmin kantaa nykyajan hölmöyksiin: esimerkiksi sosiaalisen median koukuttavuuteen, kierrätyksen koukeroihin ja älyttömiin puhelimiin." (FT Päivi Heikkilä-Halttunen, Onnimanni-lehden päätoimittaja, lasten- ja nuortenkirjallisuuden asiantuntija ja kriitikko)
- Hölmöläisten salasanasähellykset. Basam Books, 2025.
Tietokirjat
- Making of Going To Kansas City. Like, 1998.
- Hirvi, Pohjolan kuningaseläin. WSOY, 2001.
"Hämäläisen ja Leinosen tiet on johdattanut yhteen ennen kaikkea luontoelokuvistaan tunnettu tuottaja Pamela Mandart, joka on jälleen kerran tuottanut elämyksellisen luontoteoksen suomalaisesta luonnosta." (Matti Tieaho, Kymen Sanomat 24.1.2002)
- Anja Eerikäinen - eläinsuojelijan testamentti. Nemo Kustannus, 2002.
- Keisarikunta. Like, 2004.
- Kamera käy! Like, 2004.
"Kirja paljastaa turkulaisesta naisellisemman puolen. Leidin, joka vastaanottaa tunkeilijan kotiovellaan ase kädessä ja musta babydoll-yöpaita päällään. Toki kirja kertoo niistä sadoista eläinrääkkäystapauksista, jotka nostavat lukijan raivon pintaan, mutta mukaan mahtuu myös hauskoja sattumuksia." (Iltalehti 25.9.2002)
Käännöskirjat
- Heino ja Kilplased. eestinkielinen käännöskirja sarjan kahdesta ensimmäisestä, kirjastus Elust Enesest, tarinat ja suunnittelu Pamela Mandart ja kuvitus Andres Varustin, 2024.
- Den hemliga dalen (alkuperäinen Piilolaakso). Schildts, 2008.